Zgarnij stypendium – weź udział w Festiwalu Miasto Młodych Artystów

Programy Stypendialne dla Fundacji SMK to jeden z priorytetowych zadań. Chcemy wspierać młodzież finansowo i merytorycznie. Dlatego co roku organizujemy Festiwal Miasto Młodych Artystów i uczestniczymy w ogólnopolskich programach stypendialnych starając się  pozyskać środki finansowe na stypendia dla naszej młodzieży.

Dnia 2 czerwca 2016 roku otrzymaliśmy informację od Akademii Rozwoju Filantropii w Polsce o otrzymaniu dofinansowania w ramach Programu „Agrafka Agory” naszego lokalnego programu stypendialnego. Jest to XI edycja Programu, w ramach której otrzymaliśmy 6 840,00 zł na sfinansowanie 3 stypendiów (jedno finansowane ze środków własnych). Jest to o tyle ważne, iż jest to prestiżowy Program w którym bierzemy udział od trzech lat. Dziękujemy ARFwP i jej sponsorom za zaufanie. A wszystkich młodych artystów już studiujących lub rozpoczynających w 2016 studia zapraszamy do udziału w naszym Festiwalu Miasto Młodych Artystów! Więcej informacji wkrótce!