Spinaj się z Agrafką

Fundacja Fundusz Lokalny SMK została zaproszona do konkursu Agrafka Agory – programu stypendialnego skierowanego do studentów.  „Agrafka Agory”€ to partnerski Program Fundacji Agory i Akademii Rozwoju Filantropii w Polsce. W ramach dziesięciu edycji Programu do tej  pory przyznano ponad 130 dotacji na realizację lokalnych programów  stypendialnych, na łączną kwotę ponad 1 miliona złotych. Nasza Fundacja już dwukrotnie współpracowała z Programem. W efekcie udało się sfinansować stypendia dla 7 studentów, którzy poza studiowaniem rozwijają swoje pasje artystyczne. Otrzymali stypendia, każde w kwocie 3800 PLN na rozwój sowich talentów.

Warunki uczestnictwa:

1. o dofinansowanie lokalnych konkursów stypendialnych skierowanych do
    studentów mogą się ubiegać lokalne organizacje pozarządowe, które
    zgodnie ze swoim statutem mogą prowadzić programy stypendialne.
  2. Preferowane są organizacje mające siedzibę na terenie wsi i miast do 100
    tys. mieszkańców.
  3. Minimalna dotacja jaką można otrzymać w Programu  „Agrafka Agory” wynosi 6840,00 zł, a maksymalna – 13680,00 zł.

Zaproszenie:

Fundacja, zgodnie ze swoją misją otwiera się na innych. Zapraszamy ośrodki kultury, biblioteki, aktywne szkoły średnie do współpracy z nami. Zepnij się i otwórz jednocześnie na zdolną twórczo młodzież. Dołącz do nas i bądź nominatorem dla uzdolnionego mieszkańca swojej społeczności. Zgłoś swój akces na adres: fundacjasmk@gmail.com.