W nas drzemie siła!

„Liczy się (…) każda pojedyncza bila”. Jak w grze tak i w życiu. Ludzie są zdolni do wielkich rzeczy w grupie. Do tego przekonywał nas młody, utalentowany artysta z Nowej Dęby – Sebastian 'JESIOŁ’ Jesiołowski, gdzie w sobotę 17 listopada, w Samorządowym Ośrodku Kultury miały swoją premierę jego najnowsze teledyski zrealizowane w ramach Programu Działaj Lokalnie VII.

„W nas drzemie siła” to pierwszy z zaprezentowanych tłumnie zgromadzonej publiczności utwór, przekonujący do tego że magia wielkich czy małych lokalnych inicjatyw tkwi w potencjale społecznym grupy. Artysta poprzez swój teledysk nie tylko promuję wspólna aktywność ludzką, ale przede wszystkim przeobraża kawałeczki swojego małego miasta w ciekawe, filmowe miejsca akcji. Pokazuje uroki i zalety Nowej Dęby, przedstawia pasje mieszkańców, zainteresowania, formy aktywności.

Prezentację teledysków uświetnił krótki występ artysty, a także przygotowane specjalnie na premierę ?intro?, wprowadzające w klimat miasta oraz materiał filmowy z backstage, prezentujący pracę na planie ?od kuchni?.

– To świetna sprawa, promocja Nowej Dęby, promocja ludzi i ich pasji. Zaskakujące jest, że zrobił to tak młody człowiek. Widać w nim, oprócz wielkiej troski o swoją małą ojczyznę również energię, świeżość oraz ogromny talent. Jestem zaczarowany!?  powiedział po premierze jeden z widzów.

To nie pierwszy taki „wyczyn” Jesioła. Przypomnijmy, iż artysta z powodzeniem nagrywa już od kilku lat. Najciekawsze jest jednak to, iż od samego początku bardzo silnie związany jest z sektorem pozarządowym, nastawionym na wsparcie lokalnego środowiska. Teledyski powstały przy wsparciu, jakie JESIOŁ pozyskał na swój projekt ?Nasze małe aktywne miasteczko? z Programu Działaj Lokalnie, który realizowany jest na naszym terenie właśnie przez Fundację Fundusz Lokalny SMK.