Rozwiń skrzydła z PSP – 5000 złotych na I rok studiów

Matury w trakcie a my już mówimy o tym co zacznie się w październiku. Zanim jednak nowy rok akademicki się zacznie warto pomyśleć o stypendium na studia.

W ramach Programu Stypendiów Pomostowych zapraszamy maturzystów 2019 mieszkających na terenie powiatu sandomierskiego, tarnobrzeskiego i stalowowolskiego, z miejscowości do 20 tys. mieszkańców do złożenia wniosku o udzielenie stypendium. Najlepszym maturzystom, którzy potrafią łączyć aktywność społeczną i obywatelską z nauką Fundacja Fundusz Lokalny SMK oferuje 5000 PLN na I rok studiów. Fundacja, będąc lokalnym partnerem Programu udziela rekomendacji, które pozwalają ubiegać się o stypendium.

Zasady Programu PSP na stronie: http://www.stypendia-pomostowe.pl/ Można też otrzymać informacje o stypendiach pisząc maila na adres: fundacjasm@gmail.com.

Zapraszamy

Stanisław Baska
prezes Zarządu FFL SMK

PS. Terminarz

31 maja 2019 – zamieszczenie wniosku o udzielenie rekomendacji na portalu www.fundacjasmk.pl

1 lipca 2019 r. – uruchomienie aplikacji on-line na portalu www.fep.pl

31 lipca 2019 r. – termin złożenia wniosku o rekomendację do Fundacji Fundusz Lokalny SMK

12 sierpnia 2019 r. – informacja o wnioskodawcach, którym udzielono rekomendacji

14 sierpnia 2019 r. godz. 16.00 – zamknięcie aplikacji on-line

23 sierpnia 2019 r. – ostateczny termin przesyłania wydrukowanych z systemu wniosków wraz z załącznikami, pod adres wskazany na ostatniej stronie wydrukowanego formularza wniosku

od 24 sierpnia do końca września – weryfikacja wniosków i ewentualne uzupełnianie dokumentów przez kandydatów

do 10 października 2019 r. – ogłoszenie listy stypendystów na stronie Programu

Oficjalna informacja o przyznanym stypendium zostanie wysłana drogą mailową do każdego stypendysty, którego nazwisko znalazło się na liście. W wiadomości podany będzie opis formalności, których należy dopełnić.