Oj działo się…

Tradycyjnie już, w lipcowy weekend nasz fundacyjny Ośrodek Działaj Lokalnie uczestniczył w imprezie „Stalowa Dycha”. „Weekend dla zdrowia” był naszą częścią imprezy adresowanej dla rodzin, organizacji pozarządowych oraz miłośników biegania. W ramach naszego stoiska informowaliśmy o konkursie FIO – Podkarpackie Inicjatywy Lokalne 2018-2019, pokazywaliśmy efekty „Działaj Lokalnie”, zachęcaliśmy do udziału w jesiennej edycji „Równać Szanse” oraz promowaliśmy nasz najbliższy konkurs dotyczący stypendiów Programu Stypendiów Pomostowych.

Największe emocje, jak co roku budził nasz konkurs rodzinny z nagrodą główną jakim był rower młodzieżowy. Ponad 40 rodzin wzięło udział w konkursie zgłaszając pracę plastyczną dotyczącą bezpiecznego zachowania się na drodze, wodzi, w sieci internetowych lub promujący zdrowy styl życia. Oprócz tego, każda rodzinna drużyna wypełniała test wiedzy o naszej Fundacji oraz o powiecie stalowowolskim.

„Weekend dla zdrowia” współfinansowany był w ramach współpracy finansowej Fundacji z Powiatem Stalowowolskim oraz ze środków Programu „Działaj Lokalnie”.

Gratulujemy nagrodzonym zaś wszystkim uczestnikom życzymy całorocznego „weekendu dla zdrowia, rodziny i swojej lokalnej społeczności”.