II Gala Orderu Rzeki Wisły - Sandomierz 23-24 lutego 2019 r.

Kolejny rok na rzece Wiśle za nami. Obfitował on w wiele niezwykłych wydarzeń związanych z Królową Polskich Rzek, najczęściej w kontekście Setnej Rocznicy Odzyskania Niepodległości przez Rzeczpospolitą Polską. Przed nami druga już, niezwykle ważna i prestiżowa impreza o zasięgu ogólnopolskim – Gala Orderu Rzeki Wisły, podczas której zostanie wręczony Order Rzeki Wisły.

KONKURS

Niespodzianka od organizatorów Gali dla najmłodszych!

W niedzielę, 24 lutego w sandomierskim Kinie Starówka, o godz. 13.30 odbędzie się spotkanie z autorami „Szamana z Rzeki” opowieści wiślanych dla dzieci i nie tylko. Będzie to spotkanie niezwykłe bowiem tego dnia odbędzie się premiera II tomu opowieści oraz wręczenie nagród w konkursie dla przedszkolaków.

W załączeniu Regulamin Konkursu z prośbą o wzięcie udziału w konkursie plastycznym i rozpowszechnienie go wśród dzieciaków - przedszkolaków, którzy uczęszczają do Państwa przedszkola. Dla przedszkola, które najbardziej rozpowszechni konkurs (najwięcej dzieci weźmie udział) Fundacja Fundusz Lokalny ufunduje nagrodę - niespodziankę.

Przekazuję również informację o Gali. Prosimy o informowanie dorosłych i zapraszamy do udziału - wydarzenia są otwarte i wszystkim, którzy widzą w Wiśle - Królowej Polskich Rzek rzeczy niezwykłe.

Zapraszamy na Galę lub na warsztaty sobotnie lub niedzielne.

REGULAMIN KONKURSU

MALOWANKA

Kontakt do organizatorów:

Grzegorz Świtalski kontakt@orderwisly.pl,  tel. +48 601 616 446

Stanisław Baska fundacjasmk@gmail.com, tel. +48 607 560 016

Organizatorzy:

Kapituła Orderu Rzeki Wisły oraz Komitet Organizacyjny w składzie: Dubas „Sandomierka” (Sandomierz), Kujawsko Dobrzyńska Organizacja Turystyczna (Dobrzyn nad Wisłą), Jacek Marczewski (Warszawa), Aleksandra Rutkowska (Kraków), Fundacja „Szerokie Wody” (Warszawa), Fundacja Fundusz Lokalny SMK - Zaleszany (operator wydarzenia).

MAPKA WYDARZENIA