eMKA z wizytą w Krakowie

18 października 2014 uczestnicy Międzypokoleniowych Klubów Aktywności z Suchorzowa, Koprzywnicy, Jastkowic i Gorzyc wzięli udział w wycieczce do Krakowa. Celem wyjazdu było zwiedzenie dawnej stolicy Polski oraz obejrzenie spektaklu teatralnego. Ponad 80 uczestników  zwiedziło Centrum Jana Pawła II-nowo powstały obiekt upamiętniający postać Naszego Świętego, następnie trasą królewską przemierzało Kraków zapoznając się z jego historią i zabytkami. Po obiedzie i chwili odpoczynku seniorzy i wolontariusze  udali się do Teatru im. Juliusza Słowackiego na sztukę S. Mrożka pt „Karnawał- czyli pierwsza żona Adama”. Późnym wieczorem zmęczeni, ale z bagażem nowych doświadczeń i wspomnień uczestnicy wrócili do swoich domów.

Wyjazd został sfinansowany z programu ASOS realizowanego przez Fundację Fundusz Lokalny SMK.

eMKA - Za nami Warszawa przed nami Kraków

Seniorzy i wolontariusze z Międzypokoleniowych Klubów Aktywności działających w Koprzywnicy, Suchorzowie, Jastkowicach i Gorzycach w ostatnich dniach września zwiedzali Stolicę. Głównym celem podróży było odwiedzenie Sejmu. Uczestnicy mieli możliwość zasiąść w sejmowych fotelach, które, mam wrażenie, bardzo im pasowały. Zdecydowali się jednak opuścić ten zacny gmach, ponieważ już za tydzień wyruszają na podbój Krakowa.

Projekt finansowany z Programu ASOS realizowanego prze FFL SMK.