Konkurs dla najmłodszych uczestników Gali Orderu Rzeki Wisły

Już za 10 dni II Gala Orderu Rzeki Wisły. W tym roku organizatorzy przygotowali niespodziankę dla najmłodszych mieszkańców naszego regionu, a być może w przyszłości flisaków, szkutników i szamanów.

W niedzielę, 24 lutego w sandomierskim Kinie Starówka, o godz. 13.30 odbędzie się spotkanie z autorami „Szamana z Rzeki” opowieści wiślanych dla dzieci i nie tylko. Będzie to spotkanie niezwykłe bowiem tego dnia odbędzie się premiera II tomu opowieści oraz wręczenie nagród w konkursie dla przedszkolaków.

W załączeniu Regulamin Konkursu z prośbą o wzięcie udziału w konkursie plastycznym i rozpowszechnienie go wśród dzieciaków – przedszkolaków, którzy uczęszczają do Państwa przedszkola. Dla przedszkola, które najbardziej rozpowszechni konkurs (najwięcej dzieci weźmie udział) Fundacja Fundusz Lokalny ufunduje nagrodę – niespodziankę.

Przekazuję również informację o Gali. Prosimy o informowanie dorosłych i zapraszamy do udziału – wydarzenia są otwarte i wszystkim, którzy widzą w Wiśle – Królowej Polskich Rzek rzeczy niezwykłe.

Zapraszamy na Galę lub na warsztaty sobotnie lub niedzielne.

REGULAMIN | MALOWANKA

REGULAMIN KONKURSU DLA PRZEDSZKOLAKÓW pn. „SZAMAN Z RZEKI”

Postanowienia ogólne

1. Operatorem konkursu jest Fundacja Fundusz Lokalny SMK, Zbydniów, ul Sandomierska 210, 37-416 Zaleszany, e-mail: fundacjasmk@gmail.com , fundacjasmk.pl; telefon: 531 586 222
  2. Konkurs i nagrody współfinasowane są w ramach II Gali Orderu Rzeki Wisły.
  3. Konkurs plastyczny adresowany jest do rodzin – dzieci w wieku 3-6 lat + opiekun prawny.
  4. Aby wziąć udział konkursie i w losowaniu nagród należy:
    • Wypełnić dowolną formą plastyczną kolorowankę pn. „Szaman z rzeki – Sandomierz”.
    • Kolorowankę do wypełnienia można pobrać ze strony Fundacji (www.fundacjasmk.pl) lub otrzymać pisząc maila z wnioskiem o przesłanie rysunku.
    • Zaleca się aby prace przygotowane były w formacie A3. Do oceny dopuszczone będą również prace w formacie A4.
    • Prace należy dostarczyć w dniu 23 luty w godz. 15.00-17.00 do sekretariatu Gali – hol Sali Rycerskiej Zamku w Sandomierzu lub do biura Fundacji do dnia 22.02.2019 r. Adres biura: Koćmierzów 2, gm. Samborzec (uwaga: biuro czynne w piątek do godz. 18.00).
  5. Uczestniczyć w spotkaniu z autorami książki „Szaman z Rzeki” w dniu 24.02.2019 r.

Nagrody

1. Wręczenie nagród w konkursie dla przedszkolaków odbędzie się 24 lutego 2019 r. o godz. 13.30 w Kinie Starówka w Sandomierzu, w czasie premiery II tomu książki „Szaman z Rzeki”
  2. Dla wszystkich uczestników – autorów prac – nagrody pocieszenia;
  3. Dla autorów 3 najlepszych prac (biorąc pod uwagę dokładność wypełnienia oraz układ kolorystyczny) – nagrody rzeczowe w kwocie do 50 PLN każda;
  4. Wśród wszystkich osób – autorów prac, które wezmą udział w spotkaniu zostanie rozlosowana nagroda główna – rower lub hulajnoga o wartości do 200 PLN.

Postanowienia końcowe

1. Regulamin zamieszczony jest na portalu fundacjasmk.pl;
  2. Udział w konkursie jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych osobowych jego uczestników na potrzeby konkursu (Rozporządzenie RODO);
  3. Osoby składające prace oświadczają, iż są autorami i właścicielami prac;
  4. Uczestnicy konkursu biorą odpowiedzialność za ich prawidłowe oznaczenie (imię nazwisko, adres, telefon) i terminowe przekazanie do organizatora;
  5. Przystępując do konkursu każdy uczestnik oświadcza, że wyraża zgodę na nieodpłatne wykorzystywanie swoich prac w następujących formach: druku w dowolnej liczbie publikacji i w dowolnym nakładzie, publikowania ich w Internecie oraz innych formach utrwaleń nadających się do rozpowszechniania;
  6. Złożone prace przechodzą na własność organizatora;
  7. Organizator zastrzega sobie możliwość zmian postanowień zawartych w Regulaminie Konkursu, ostateczna interpretacja niniejszego regulaminu należy do Organizatora.