Rok 2018 zaczynamy od kampanii 1%. Zbieramy jak zwykle na stypendia dla młodych zdolnych ale również na wydarzenia związane z Wisłą i rocznicą 100-lecia Niepodległej. Zapraszamy wszystkich aby swój 1% od podatku PIT przekazać na nasze cele - wspólne działanie

Nasz KRS to: 0000 402 564

Kto chce wesprzeć młodych zdolnych niech w swój PIT wpisze „1% dla młodych zdolnych”. Wszystkie inne wpłaty zostaną pożytecznie wykorzystane dla naszej Wisły, która nierozerwalnie zawsze towarzyszy naszej Niepodległej.

Ale to nie cała nasza propozycja. Zapraszamy do zbierania środków z odpisów podatku PIT na swoje cele. Nie trzeba być organizacja OPP. Można nawet jako osoba fizyczna zbierać na cele społecznie pożyteczne. Wystarczy dołączyć do naszej Fundacyjnej Grupy OPP i wyznaczyć sobie swój własny cel zbiórki 1%. Szczegóły w załącznikach.

Zapraszam
Stanisław Baska
Prezes Zarządu FFL SMK
SMK. PRZESTRZEŃ DZIAŁANIA.

Zastanawiacie się ile zbieramy 1%? W ogóle czy warto odpisywać np. 4 zł? Ile to jest 1%?

W naszym przypadku 1% to 7 383,80 zł i są to środki przekazane na KRS 0000 402 564. Środki te przeznaczono na kilka celów szczegółowych: dla „młodych zdolnych”,  dla Stowarzyszenia Dar Rodzin z Obojni i Stowarzyszenia Dolina Kacanki oraz na cel „Ratujmy Dzięki”.

1% = czysta Wisła. Jednym z naszych działań dla Wisły jest jej sprzątanie: wiosną i jesienią. W 2017 roku zebraliśmy ponad 500 worków śmieci wzdłuż Wisły od Baranowa Sandomierskiego do Sandomierza. Zobacz relację z działań na stronie: http://fundacjasmk.pl/lokalne-inicjatywy/napedzani-wisla-o-projekcie/dzialania-napedzani-wisla/.

1% przeznaczamy na stypendia. Stypendia artystyczne, naukowe, pomoc na 1 roku studiów. Nasi stypendyści opłacają m.in. kursy językowe czy artystyczne. Zakupują niezbędne materiały do rozwijania swoich pasji i zainteresowań. Jednym z przykładów jest opłacenie kursu języka francuskiego.

1% Fundacja Fundusz Lokalny SMK

Dla młodych i zdolnych