Działaj Lokalnie – konkurs !

Fundacja Fundusz Lokalny SMK we współpracy z Akademią Rozwoju Filantropii w Polsce ogłasza lokalny konkurs grantowy w ramach programu „Działaj Lokalnie VIII” Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności.

Zapraszamy organizacje pozarządowe, grupy nieformalne , w których imieniu wniosek złoży organizacja pozarządowa, grupy nieformalne, występujących z wnioskiem samodzielnie, jako tzw. Inicjatywa DL , które mają siedzibę w gminach: Gorzyce, Zaleszany, Zaklików, Radomyśl nad Sanem, Pysznica, Bojanów, Nowa Dęba, Baranów Sandomierski, Grębów lub planują prowadzić działania na terenie jednej z wymienionych gmin do składania wniosków do Lokalnego Konkursu Grantowego w ramach programu „Działaj Lokalnie VIII”.

W VIII edycji Programu „Działaj Lokalnie” wspierane będą projekty, które inicjują współpracę mieszkańców na rzecz dobra wspólnego, ponadto zachęcamy tegorocznych wnioskodawców do realizacji inicjatyw nawiązujących do 25-tej rocznicy historycznych wyborów 1989r.

Wnioski można składać do 18.05.2014r.